VISIE

STERK INZICHT

Niet enkel planmatig maar eveneens in wat de klant wil. Logisch wanneer 22 jaar ervaring meespeelt.

FLEXIBEL

Opmeting, digitaliseren, voorontwerp, bouwaanvraag, uitvoering, volumeschets, 3d visualisatie. U beslist wanneer mijn opdracht begint en eindigt.

Dankzij de toegankelijkheid van visualisatieprogramma’s is het een kleintje om een voorontwerp te vertalen in 3 dimensionale afbeelding/schets die onmiddellijk de verhoudingen van het ontwerp weergeeft. Een niet te onderschatten voordeel tijdens de loop van de ontwerpfase, maar eveneens bij de voorstelling van het ontwerp aan de bouwheer.

GESTRUCTUREERD

Vooraf maximaal de omkadering van het project in kaart brengen, geeft een minimum aan fouten, aanpassingen en vertragingen tijdens het verdere verloop.

Tijdens de ontwerpfase al rekening houden met de constructieve (bouwknopen, stabiliteit,..) en technische aspecten vermijdt onaangename verrassingen in de verdere uitwerking van het bouwproject.

Alle plannen worden opgemaakt volgens layerstructuur aangereikt door C3A (officieel verdeler Autocad). Deze layerstructuur maakt aanpassingen/aanvullingen voor u, of de werknemers op u kantoor, gemakkelijk. U kan layers aan- en afzetten of bevriezen waardoor de tekening overzichtelijker wordt en een stuk makkelijker aan te passen/aan te vullen is.

CORRECT EN NAUWGEZET

Een noodzaak om tot een vlotte uitvoering van de werken te komen.

Alle plannen worden eveneens opgemaakt op een onzichtbaar raster (grid) van 1 cm. Eveneens een voordeel voor latere externe aanpassingen of aanvullingen. De nauwkeurigheid van de tekening is hierdoor optimaal en er dient niet altijd een maatgeving ingegeven te worden.

SNEL

Timing is voor iedereen van belang in de bouwsector.

U kent wel het fenomeen. U laat extern plannen opmaken omdat u zelf de tijd niet heeft om een bepaalde timing te respecteren, maar moet er vervolgens zelf weken op wachten in tegenstelling tot gemaakte afspraken.

Ik mag gerust stellen dat ik nog geen enkel dossier te laat heb ingediend, integendeel. Eveneens aanpassingen en aanvullingen worden snel en correct uitgevoerd.

CONSTRUCTIEF ONDERLEGD

 • Werfopvolging
  Tot enkele jaren geleden, toen ik nog werkzaam was bij architectenbureaus volgde ik nog werven op. Door die ervaring heb ik een veel beter inzicht in de constructie van een gebouw en is er het besef dat de theorie niet altijd even vlot samengaat met de praktijk.
 • Website
  Project Scot Heusden is een eigen ontwerp en realisatie voor een vroegere eigen woning uitgevoerd in samenwerking met architect Vincent Goossens. Bleek de beste oefening te zijn om alle facetten van het bouwproces grondig onder de knie te krijgen.
 • De bouwsector staat nooit stil
  Automatisch volg ik al jaren de laatste ontwikkelingen in de bouwsector mee tijdens het uitwerken van verschillende projecten voor verscheidene klanten.
 • Stabiliteit
  Indien voorhanden zijn, zet ik desgewenst deze over op de plannen architectuur, beste manier voor een grondig nazicht. Ik maak dan een lijst met voorkomende problemen / tegenstrijdigheden en mail dit samen met de aangevulde plannen architectuur door naar de architect en/of ingenieur stabiliteit ter controle en/of bespreking.

NODIGE KENNIS VAN

 • stabiliteit
 • brandveiligheid
 • technieken
 • toegankelijkheid

TARIEVEN

Ik werk volgens offerte voor een afgebakende opdracht of tegen een vast uurtarief op aanvraag.

Verplaatsingskosten en besprekingen worden niet aangerekend, binnen een redelijke afstand.

Bij SCOT ontvangt u een strak plan!

SCOT tekent uw plan op maat voor de uitvoering, voorontwerp, bouwaanvraag, verkoop, afbraak of bestaande toestanden.

Contacteer SCOT

OVER SCOT

Sghair Christophe Ontwerpstudio en Tekenbureau architectuur
Opgericht door Christophe Sghair in 2004, onder de rechtsvorm van een bvba, heden bv.

DOEL

De architect ondersteunen in de opmaak van plan en presentatie.
Ontwerp bedrijfspresentatie logo’s, bibliotheken architectuur, blocks.

CHRISTOPHE

Architect-assistent van opleiding, afgestudeerd in 1993 aan het Instituut voor Hoger Onderwijs Simon Stevin te Brugge.

Bekijk onze realisaties